Strande

Strande

- når hav og sand bare er det bedste

Nerja, og området omkring, er omgivet af et væld af små og store strande.


Playa El Playazo 

ligger i den vestlige ende af byen, Playazo er den længste strand i Nerja. I øjeblikket en den uudviklet, naturlig og usofistikeret, hvilket betyder det, at priserne er "normale" i de forskellige Chiringuitos. Det er en populær strand om sommeren, navnlig med spanske feriegæster.

Leder du efter engelske barer, Sky Sports, internet cafeer og sofistikerede restauranter, så er det ikke stranden for dig. Hvis du på den anden side søger at svømme, solbade, spille spil på stranden og nyde et godt måltid til en rimelig pris, så er El Playazo stedet.


Der er i øjeblikket fire »chiringuitos« / restauranter / barer på stranden. Der er toilet, bruser og en livredder i ferieperioderne. Der er også flere områder udpeget som parkeringspladser, alle gratis.

Playa El Salon

ligger vest for Balconen og er tilgængelig via en flot sti. Bag stranden er en række boliger, bygget enten helt eller delvis ind i klippen. Nogle af dem er brugt som ferieboliger af spanske feriegæster, andre er brugt af lokale fiskere.

Playa El Chucho

er en lille strand mellem Playazo og Torrecilla. Faciliteterne omfatter toiletter og brusere. For at nå barer og restauranter, skal du gå til enten Torrecilla, kun få meters gåtur eller Playazo.

Playa Torrecilla 

ligger i den sydlige ende af byen, og bag Hotel Riu Monica Hotel. Der er livredder til stede i løbet af sommeren, og der er brusebad og fodbrusere. Der er to restauranter, en i hver ende af promenaden, og betjening på stranden.

Playa Calahonda 

er en lille strand placeret øst for Balcon de Europa i en lille bugt. Adgangen er via en trappegade ved siden af balkonen. Det er en sandstrand, omkring 120 meter i længden og 20 meter bred, og der er solsenge til leje til en rimelig pris. Der er restaurant på stranden, El Papagayo, og der er brusebad og toilet. Der er livredder i ferieperioderne.

Playa Carabeo

er en lille strand mellem strandene Calahonda og Carabeillo. Den er cirka 120 meter lang og 15 meter bred. Adgangen sker via trapper fra Calle Carabeo. Begrænsede faciliteter, men der er brusebad.

Playa Burriana

er Nerja’s mest berømte og mest populære strand med en vifte af aktiviteter på stranden selv eller i nærheden.

Playa Maro

- en strand uden for Nerja, helt afsondret der nås via en meget stejl bakke. Stranden har alle de nødvendige faciliteter og en lille Chiringuito for drikkevarer og måltider. Kajakker er også til rådighed for udlejning.

Playa Carabeillo

ligger i den vestlige ende af Burriana-stranden. På mange måder er det mere som en forlængelse af Burriana Beach. Adgangen er enten fra hovedvejen, og ned af nogle stejle trin eller fra Burriana-stranden. Der er strand brusere.

Aktiviteter omfatter dykning og snorkling, kajaksejlads, vandcykler, bananbåd m.m. Stranden er lang og bred og har solsenge, faste parasoller, spilleområder for børn, net for beach volleyball osv. Der er offentlige toiletter langs promenaden og talrige strandbrusere.


Strandpromenaden er fyldt med restauranter og cafeer, såsom La Barca og Merendero Ayo (kendt for paella) for blot at nævne to, og butikker, der sælger både souvenirs og alle former for strandting. Parallelt med stranden er der en vej, fyldt med butikker, restauranter, caféer osv. De fleste er udenlandsk ejet. Supermarkedet er åbent om søndagen, selv om vinteren.Derudover er der masser af strande langs kysten mod Torrox Costa og Almuñecar (og tag landevejen fra Maro, den er utrolig smuk). Her finder du mange små skønne og lokale strande.


De fleste steder kan du parkere langs vejen, mens du andre steder skal på en mindre dagsrejse for at nå stranden – men ofte kan det betale sig.