Nerja

Nerja

- når du vil opleve den lokale befolkning

Nerja har cirka 17.000 fastboende indbyggere og er ubetinget et meget interessant sted øst for Málaga. En typisk spansk by, hvor også spanierne holder af at bo.


Nerjas beliggenhed ved Middelhavet tiltrækker et stigende antal fastboende udlændinge ved foden af bjergkæden Sierra de Almijara.


Nerja ligger i den østlige ende af La Axarquía, cirka 50 km fra Málaga, på grænsen til naboprovinsen Granada og lige ud til Middelhavet. Den indre by i Nerja byder på smalle gader og et kosmopolitisk miljø, hvor man lever afslappet i en paradisisk turistby.


Allerede for 3.000 år siden boede her folk, og der er fundet rester af en romersk bebyggelse, men det var maurerne, som gav byen sit navn og døbte den Narixa, arabisk for kilde. Den mauriske arv fornemmes tydeligt i den gamle by.


Det er også værd at besøge byens centrum Balcón de Europa - Europas balkon - der er en udsigtsterrasse bygget på en klippeafsats. Herfra er der udsigt over Middelhavet og Sierra de Almijara.


Det er også værd at besøge byens centrum Balcón de Europa - Europas balkon - der er en udsigtsterrasse bygget på en klippeafsats. Herfra er der udsigt over Middelhavet og Sierra de Almijara.


Et par 400 år gamle kanoner vidner om, at der på dette sted tidligere lå en fæstning, som udgjorde en vigtig forsvarspost i kampen mod sørøvere.


Ved foden af klippen findes et par ganske gode badestrande. Kig også ind i 1.600-tals barokkirken El Salvador med det elegante træloft.

Maro

Fra Nerja-grotten er det hyggeligt at besøge landsbyen Maro, der ligger midt i et landskab af palmer og terrasseformede marker med sukkerrør.


Nedenfor byen findes en badestrand og vandet i de mange små grotter langs kysten frister fritidsdykkere.

Rio Chillars

Den lokale flod der munder ud i Nerja, kan blive er dejlig naturvandring. Indgangen er ved kalkbruddet, og så er det bare at tage godt fodtøj på (gerne solide sandaler eller løbesko), for nu går turen op langs med flodlejet, og ind imellem gennem vandet. Turen er smuk og bjergtagende og dejlig kølig om sommeren.

Læs om andre vandreruter i området.

Akvadukten

Denne vandledning blev bygget i det 19. århundrede for at forsyne den lokale sukkerfabrik San Joaquín. Beplantning og forarbejdning af sukkerrør havde en lang tradition i området, helt tilbage til det 16. århundrede.

Lokale markeder

Der er marked i Nerja hver tirsdag og søndag. De holdes i gå-afstand fra lejligheden, nærmere betegnet på den store parkeringsplads ved Calle del Mirto. Tirsdag er det almindeligt marked og søndag er det loppemarked. Markedet er åbent fra 10-14. Der er også markeder i nabobyerne på ugedage.

Cueva de Nerja

Drypstenshulerne - lidt øst for Nerja, hører til Europas mest imponerende af slagsen. Grotterne kaldes Præhistoriens Katedral og der er fundet stentegninger og andre historiske rester, som daterer sig 30.000 år før Kristus.


Hulerne blev opdaget ved et tilfælde i 1959 af nogle drenge fra landsbyen Maro, da de en aften var gået på flagermusjagt og så nogle af dyrene forsvinde i et hul i jorden. 


Grotteformationerne er tilføjet lys og lyd for at give en endnu bedre oplevelse. Hver sommer holdes musik- og dansefestival i grotterne.

Link til brochure.