Seværdigheder

Seværdigheder

- når du vil opleve mere af Sydspanien

FRIGILIANA

Frigiliana ved foden af Tejeda-bjergene seks km inde i landet fra Nerja er fredet som nationalt monument, og den gamle mauriske bydel har modtaget flere udmærkelser for sin bevarelse. Arkæologiske fund i området viser, at stedet var beboet helt tilbage til år 3.000 f.Kr.

Der er rigtig meget at se i Nerja-området, og vil du investere lidt tid, så kan vi anbefale adskillige udflugter afhængig af interesse.


I lejligheden finder du yderligere informationer.

MIJAS

Fra kysten fører en otte kilometer lang serpentinervej op til den hvidkalkede by Mijas i 425 meters højde.


I Mijas kan du vælge at gå rundt eller blive transporteret med "Burro Taxi" - en æseltaxi. Byen ligger med en fantastisk udsigt over Fuengiola og Marbella.

JUNTA DE LOS RIOS

3 kilometer udenfor Otivar (nord for Almuñecar) ligger et skønt naturområde, hvor man ligesom ved Rio Chillar kan vandre op ad en flot flod, men det er lidt mere vildt og ufremkommeligt. I skal ikke tage andet end badetøj på - intet kamera og andre ting - måske lige en flaske vand. Her er flotte klipper, skønne små vandfald og blå laguner. Rigtig sjovt for børnene. Se filmen og læs artiklen inden I tager afsted.

RONDA

Ronda er en uindtagelig ørnerede på toppen af et klippemassiv i et vildt bjerglandskab.


Lodrette og næsten 100 meter høje klippevægge omgiver Ronda til tre sider og byen er reelt delt i to halvdele af den dybe Tajo-kløft.

ALHAMA DE GRANADA

Kurby på toppen af en slugt i et kuperet landskab. Malerisk og med varme kilder uden for byen. De terapeutiske kilder er blevet ledt gennem badene siden romerne og ved Spa Hotel Balneario ligger en termisk opvarmet pool.

ANTEQUERA

Antequera, 50 km nord for Malaga, har været beboet siden bronzealderen med senere perioder af romersk og arabisk besættelse. Det er en attraktiv by med et velbevaret gammelt hjerte, hvis arkitektur tilhører renæssancen og barokken.

MALAGA

Málaga - et godt alternativ til Solkystens feriebyer. Allerede for næsten 150 år siden lod H.C. Andersen sig charmere af folkelivet i den travle havneby, hvor han fandt andalusisk atmosfære og en rig kulturarv.

Der er meget at se i byen. Det store borg der ligger med udsigt over Malaga, spaniens ældste bodega, de mest charmerende tapasbarer, en helt ny renoveret havnepromenade, et fantastisk butiksstrøg, og ikke mindst de storslåede katedral.

GIBRALTAR

Den sidste koloni på det europæiske fastland, Gibraltar, lader med sine pubber, bobby'er og duften af fish & chips ingen tvivl om, at Gibraltar er britisk. Det er det perfekte mål for en éndagstur, hvis man holder ferie på den spanske solkyst.

GUADIX

Byen er kendt for de 2.000 huleboligr. Temperaturen i hulerne er cirka 18 grader året rundt. Udover private hjem, er der grottebutikker, et hotel og barer. En 300 år gammel grotte kirke er skåret dybt ind i bjergsiden. 

STORBYER I ANDALUSIEN

Derudover er det også muligt,  at nå storbyerne Sevilla, Cordoba og endog hovedstaden Madrid. Og disse byer er absolut også et besøg værd.

ALMUNECAR

Costa Tropicals hovedstad med 19.000 indbyggere. Byen er kendt for sit arabiske udseende og et behageligt subtropisk klima. Byens flotte promenade og strande deles af det lille forbjerg Peñon del Santo og borgen, hvorfra der er en flot udsigt over byens kystlinje.

COMPETA

Dybt inde i Sierra Tejeda ligger byen Cómpeta, hvor man kan prøve den søde, lyse muscatelvin på en af de hyggelige bodegaer, eller måske Museo del Vino.


På torvet, hvor byens ældre hygger sig, finder man også den smukke kirke Nuestra Señora de la Asunción.

CUEVAS DEL TESORO

Lidt udenfor Rincón de la Victoria (mellem Malaga og Nerja) ligger nogle seværdige saltvandsgrotter skabt fra havet selv til forskel fra drypstenshulerne i Nerja.

Se filmen (spansk)

EL TORCAL

35 km nord for Malaga ligger en anden verden af fantastiske kalkstens formationer og forrevne kløfter. En verden, hvor tiden har stået stille. El Torcal er en oase af fred og ro, og nogle af de smukkeste og mest imponerende kalksten landskaber i Europa.

ALHAMBRA

Araber­nes tes­ta­men­te på euro­pæisk jord, og høj­depunktet af maurisk arkitektur i Ves­t­en. Ver­dens ottende vidunder, som umuligt lader sig beskrive.

Afsæt en hel dag, og kombiner turen til Alhambra med en tur til Granada, som absolut er et besøg værd. Adgangen til Alhamra er enten formiddag, eftermiddag eller aften. Og det tager mindst 3-4 timer at komme igennem det hele.


I højsæsonen er der rift om billetterne. Det anbefales, at købe billet på forhånd.

Billetten har påtrykt tids­interval på 30 min for adgang til paladset, og kom ikke for sent - så kommer du ikke ind.

PUERTO BANUS

Havnen Puerto Banus har plads til 1.000 både. Et lille paradis for de særdeles velhavende - her mangler intet.


Boligpriserne er blandt Spaniens dyreste, og bådede der ligger i havnen er store som sommerhuse og passer til bilerne på P-pladsen.

CAMINITO DEL REY

Caminito del Rey er navnet på den sti, som blev anlagt som servicevej mellem to vandkraftværker, der blev bygget i starten af 1900 tallet.


Stien hænger direkte på de lorette klippesider, og har været lukket af sikkerhedsmæssige årsager i de sidste mange år. Stien er nu genåbnet og det er en fantastisk oplevelse af gå på siden af klipperne og kigge 100 m ned i floden. Læs mere i Else Byskovs beretning i La Denesa.

ACEBUCAL

Acebuchal - den glemte by -  ligger lidt nordvest for Frigiliana. Landsbyen ligger halvvejs nede i en slugt, godt beskyttet af de omkringliggende bjerge, som i dag er en del af naturparken Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama.

SØERNE I MALAGAS BAGLAND

Et af spektakulært landskab øst for Malaga. Store søer og vandreservoirer, der har til formål, at forsyne tusinder af hjem med vand. Før det blev oversvømmet, blev det udforsket med fund der stammer tilbage fra stenalder og den romerske æra.