Højtider og Mærkedage

Højtider & Mærkedage

- når du vil feste med spanierne

Nytår 

er en stor fest i Nerja, hvor tæt på 5.000 mennesker mødes på kirkepladsen og Balcon de Europa.


Der er masser af festlige lokale indbyggere, levende musik, fælles dans, Cava og kæmpe fyrværkeri klokken 24 - med lucky grapes - 12 vindruer der spises sammen med at klokken slår 12.

Sankt Hans

eller San Juan, som den også kaldes på spansk er et stort beachparty på Burriana Stranden. Her overnatter mange mennesker og hygger sig med små bål, guitarmusik og snak til langt ud på natten. Der er kæmpestort bål, levende musik og dans og så serveres grillede sardiner.

Fastelavn

og karneval er en kæmpefest, med optog der næsten kan sammenlignes med Rio. Alle de lokale har klædt sig ud, hygger sig sammen og deltager i det kilometer lange optog igennem byen. Karnevallet slutter søndag med at den store sardin sendes til havs. Det sker fra stranden ved siden af Balcon de Europa.

San Isidro

er landmændenes skytshelgen, holdes den 15. maj. Isodor var det 11. århundrede landmand. Pilgrimme passerer ofte gennem områder, og det bliver hurtigt til en fest. En af de bedste i Axarquia holdes i Nerja hvor procession starter i centrum af byen og ender ved de berømte drypstenhuler i Maro. Festen starter allerede med fyrværkeri om aftenen den 14. maj.

Påsken

eller Semana Santa, som den kaldes, er spaniernes vigtigste højtid, og i hele ugen er der store  religiøse processioner. Der er hver dag flere processioner, hvor store religiøse troner bæres gennem byerne, fulgt af dyster og meget bombastisk musik og kutteklædte mennesker. Nogle optog starter midt på dagen, mens andre først sætter i gang sent på aftenen - men et er sikkert, der er altid masser af mennesker. Spørg efter lokal tidsplan på Turistkontoret.

Día de la Virgen del Carmen

fejres hvert år 16. juli med pomp og pragt i byens gader og stræder. Efter at have opholdt sig 364 dage i kirken oprinder dagen, hvor Virgen del Carmen, en af Jomfru Marias mange titler, bliver transporteret fra kirken til havet for at velsigne havets søfarere.

Byfest

i oktober er også et besøg værd. Her omdannes den store parkeringsplads bag Carabeo, til et kæmpe slaraffenland for børn og barnlige sjæle. Her er alt fra gynger og karruseller til store spisetelte og masser af musik og fest.

Julen

starter sent, sammenlignet med danske forhold. Der pyntes overdådigt op med store lysguirlander og det er lige før julen varer lige til påske - men i hvertfald til langt ind i januar, og helt specielt er helligdagen Hellig Tre Konger, Los Reyes Magos, der betegnes som den store juledag i Spanien.